Философия за 10. клас – Учебна тетрадка – печатно издание 5.00лв

5.00 лв.
При поръчка над 20 бр. книги от едно заглавие – Отстъпка 30% за борси, 25% за книжарници и училища.

Описание

Автори: © Проф., дфн Сергей Герджиков, © Проф., дпн Яна Рашева-Мерджанова


За поръчки и заявки може да се свържете с нас в страница контакти.

Изтеглете преглед в PDF

Анатонация

ФИЛОСОФИЯ ЗА 10. КЛАС
УЧЕБНА ТЕТРАДКА
© Проф. дфн Сергей Стоилов Герджиков – автор, 2019
© Проф. дпн Яна Рашева-Мерджанова – автор, 2019
© Арам Агопян – графичен дизайн, 2019
© Арам Агопян – художник на корицата , 2019
© Издателство „Екстрем“, София, 2019 г.
Скъпи ученици,
Това е вашият дневник на предстоящото ново, най-дълго пътешествие във философията. Тази учебна тетрадка следва вече изпитани модели. Тя е допълнение към уроците за дейности в учебника по философия за 10. клас.

В учебната тетрадка предлагаме допълнителни задачи и игри, текстове и казуси, презентации и проекти. Тук ще попълвате отговори, коментари, таблици и ще решавате тестове. За тестовете в клас използвайте предоставените от учителя ви работни листове. Тестът за входно ниво можете да попълните в тази учебна тетрадка.

Използвайте текстовете от тетрадката – те са допълнителни и по-големи от онези в учебника. Подходящи са за писане на есета и подготовка на презентации или проучвателни проекти. Записвайте вашите впечатления, мисли и решения, използвайте всичко, което ще обогати самостоятелната ви работа и часовете по философия в училище.

Тук са дадени и разработени текстове за анализ, теми и техники за дискусия, дилеми и казуси за решаване, теми за есета, задачи-игри, ролеви игри, презентации, проекти. Тук са тестовете за контрол и проверка на усвоените знания и умения.
В допълнение сме включили текстове и факти от древни цивилизации и от Далечния изток. Съвсем ново занимание са мисловните експерименти.

В тази учебна тетрадка се решават логически задачи, предлагат се модели на дискусия и дебат, техники на самостоятелна работа, задачи за двама, за работа в група, за кръгла маса и горещи столове. Ще попълвате отговори и коментари, ще записвате тези и аргументи, ще участвате в ролеви игри, ще разигравате етюди.

Не тръгвайте на път без пътеводител и дневник! Следвайте своите нагласи и интерес, разчитайте на вашия водач – Учителя!
А сега, приятно пътуване!
Авторите


За поръчки и заявки може да се свържете с нас в страница контакти.

Съдържание


За поръчки и заявки може да се свържете с нас в страница контакти.